vrijdag 8 augustus 2008

8 augustus 2008

Waarde Breughelianen, onze kinderen zijn kunstenaars. Het zijn echte artiesten, ze maken dingen, ze produceren kunst. In allerlei vormen. Geef ze boetseerklei en wat scalpen en modelleerhoutjes en ze maken de wonderbaarlijkste dingen, het ene al mooier dan het andere.
Wat wel speciaal is, is dat elk kunstwerk hoe dan ook, op de één of andere manier gerelateerd is met ‘lekker kos’. Eten staat centraal in ons leven. In het leven van papa en mama stond dit, zoals de ingewijden onder jullie al wel weten, ook al ongeveer daar, dus je kunt je inbeelden hoe verheugd wij beiden zijn over dit voor anderen misschien triviaal feit. Ze maken dus kunst over eten, ze boetseren bordjes, ze boetseren eten, ze tekenen eten, ze zingen over eten, ze smakken soms zelfs in hun slaap. Moesten we ze niet in het oog houden, zouden ze hun plasticine ook daadwerkelijk opeten(papa dacht er even aan dit aan te moedigen, het zou misschien iets kunnen verhelpen aan de al te vlotte stoelgang van onze kleinste?).
Opa was gisteren chocola aan het eten voor de televisie, met een lekker kopje koffie; hij draaide zich plots om naar ons en zei:’ wilt ge nu eens wa weten?’. Wij zeiden, zoals altijd, volmondig ja.( Weer andere ingewijden zullen weten dat opa alleen zinnige dingen vertelt, dus…) Opa vertelde dat hij net een stukje chocola had laten vallen op het tapijt en dat hij het, half naar de televisie kijkend, had opgeraapt. Hij zei dat er een rare smaak aan zat en dat we voorzichtig moesten zijn met die chocola, hij zou wel eens vervallen kunnen zijn. Even later liet hij zijn lepeltje vallen en bukte zich om dit op te rapen, en kijk, wat lag daar? Ja hoor ,een stukje chocola, heel vers en knapperig. Om maar te zeggen dat de kunstwerkjes van onze artistieke dochters zeer levensecht zijn, en zelfs de meest doorwinterde snoepers om de tuin kunnen leiden. Wees gewaarschuwd! Nu, opa loopt hier nog steeds enthousiast rond, dus zo ongezond zal een stukje plasticine niet zijn.
En, ze maken niet alleen kunstwerkjes over eten, ze maken er ook elke dag verschillende uit eten, vooral onze kleinste;, maar daar gaan we nu niet over uitweiden, we houden het smaakvol.
Dit was even een klein intermezzo voor de middag, straks nog wat nieuwe foto’s, met misschien een kleine expositie van hedendaagse Zuidafrikaanse kunst. Tot wederhoren. L & D.

3 opmerkingen:

marcchris zei

mooi, mooi,mooi...wat kunnen we er nog meer aan toevoegen.
Zijn allen 'gebouleverseerd'.
Soigneert older goe.

Poupa Marcus, pouma Chris, Rosie, Louisa, mama Peggy en papa Tim.

Christel zei

Hallo daar,
Zó ontroerend. De tranen blijven uit mijn ogen rollen. Jullie doen dat echt goed en vooral heel bewust. De kindjes hebben geluk met jullie en vice versa.
Zoveel voor elkaar te kunnen betekenen!
Geniet ervan en denk aan het warme gevoel als het een wat minder gaat.
Take good care!
Jan en Christel

globetrotter zei

Hey Lut en Dave,
Heb uiteindelijk ook FONKELWIJN!!! ontdekt en alles wat jullie tot nog toe schreven in één ruk gelezen. Het klinkt een beetje als de hemel, voor jullie en voor de 2 schatjes die het gezinnetje compleet maken. Jullie geluk en enthousiasme werken aanstekelijk. Geniet verder met volle teugen, zorg dat de band die jullie smeden onverbrekelijk wordt... See you in a couple of weeks op het vertrouwde plaatske.. En nog iets... great writing, echt waar...